Mi a helyzet a nyíregyházi ingatlanpiacon? Kapom meg naponta a kérdést…itt a válasz 3 percben.

ÁLTALÁNOS HELYZET: A tulajdonosi és értékesítői tapasztalat jelen pillanatban azt erősíti  meg, hogy a nyíregyházi lakóingatlan piacra a stagnáló, alig változó tranzakció- és forgási sebességi számok jellemzőek. Emelkedést kizárólag a hirdetési árak mutatnak.

…lefordítva: 2024-ben, lényegében ugyanannyi időbe került értékesíteni az ingatlanokat és jellemzően nem volt változás az eladott ingatlanok mennyiségében sem…mindezt értem hónapról, hónapra történő összehasonlításban. Az alábbiak ellenére a hirdetési árak folyamatos emelkedést mutatnak.

 Önmagában már az is a nyíregyházi ingatlanpiac sikere, hogy folyamatosan növekvő áremelkedés mellett nem csökkenek szemmel jól látható módon az értékesítési számok és nem nő határozottan az értékesítési idő. Sőt, a lenti számokat megnézve nem is kisebb, hanem nagyobb csoda a piac ilyen jellegű működése.

 

ÁRVÁLTOZÁSOK: 2024 elmúlt hat hónapjában a meghirdetett nyíregyházi lakások 71,49%-nak volt árváltozása a hirdetési időszak alatt Nyíregyházán. Ebből 15,75%-nak árcsökkentése volt, 84,25% pedig áremelkedése.

Imádom ezt a 84%-t…a tulajdonosok azt tapasztalják, hogy nem tudják eladni a lakásukat az idő teltével …ezért elkezdik emelni az ingatlanuk árát. Persze ennek is megvan a magyarázata …gyorsan „meg is védem őket”.. Jelenleg az eladók 60%-a nagyságrendileg új ingatlan megvásárlást tervezi az értékesítés után. Így ha a piacon emelkednek az árak, akkor neki is emelnie kell a lakásának az árát, hogy meg tudja vásárolni a kiszemelt ingatlant.

 

LAKÁS ÁRAK: 2024 legutolsó félévében minden hónapban az újonnan piacra került lakások magasabb áron kerültek ki a nyíregyházi lakáspiacra, mint a piacon már kint lévő eladó ingatlanok. 5-11%-al magasabban méghozzá, hónaptól függően.

A piacon kint lévő eladó lakások tulajdonosai ezekhez az újonnan és drágábban piacra kerülő ingatlanokhoz igazították az áraikat …vagyis a 84,25%-a megemelte az árat…és ezzel a finom manőverrel el is érték azt, hogy a lakásuk továbbra sem kerüljön értékesítésre. Mert jellemzően az egyik legdominánsabb jellemzője a nyíregyházi ingatlanpiacnak az árérzékenység. A vevők szigorúan büntetik a túlárazott ingatlanokat…egyszerűen nem veszik meg őket…sőt…még ajánlatot sem kapnak. Még esélyt sem kapnak a tulajdonosok az áralku folyamatára. Jelenleg a jóárasított ingatlanoknak is meg kell küzdeniük a vevőkért. Nem véletlenül kell közel négy hónapot várni ezeknek a lakásoknak is, hogy gazdát cseréljenek. Akik pedig túlárazzák a lakásukat nekik mennyit kell várni?…a végtelenségig…ha nem cselekednek és nem tehetik meg, hogy jóárasítsák a lakásukat a lehető leghamarabb.

Röviden így áll a nyíregyházi ingatlanpiac…a hosszabb és részletesebb leírásomat amúgy meg el sem olvasnátok!laughcheeky

…és jön az ösztönző lezárásom…amennyiben szakemberre van szükséged, hogy a legpontosabban eltaláld az eladó ingatlanod piaci árát úgy, hogy a lehető legmagasabb összeget kapd meg érte, akkor csak tessék bátran keresni!smiley

Itt találsz meg: 30/999 9150