25 millió forint! Egy kardinális összeg ingatlan vásárlási szempontból a tapasztalatok alapján. Éppen ezért nem véletlen, hogy a legnagyobb ingatlan hirdetési portál az ingatla.com ez év februárjában megvizsgálta, hogy ezen összeg mire is elég, ha ingatlanvásárláson gondolkozunk. Aki kíváncsi itt találja a cikket …de ne feledje, hogy ezek már nem aktuális adatok.

Ennek apropóján megvizsgáltam, még a cikk megjelenésének időpontjában (2022. február), hogy a nyíregyházi ingatlanpiacon mennyi eladó lakás és eladó ház van a kínálatban 25 M Ft- alatt.

Ez azért nagyon fontos szám, mert belépő kategóriás ingatlanok mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az ingatlan vevők körében. Az elmúlt időszakban végbement áremelkedéseknek köszönhetően ez még inkább igaz. E mellett a megnehezedő ingatlan finanszírozási lehetőségek miatt is nagyon fontos, hogy a hitelek mellőzése nélkül, milyen kínálattal szembesülünk.

…tehát! A 2022-es év első felében

az eladó lakások 26 százaléka, míg az eladó házak közel 12 százaléka volt 25 millió forint alatt.

…és mi a helyzet a 2022-es utolsó felében?

A kínáltban lévő

eladó lakások már csak 16,5 százalék, az eladó házak 7,9 százaléka van 25 millió forint alatt!

Ez azért nagyon cudar! Egy éven belül

38 százalékkal csökkent az eladó lakások és 33 százalékkal csökkent az eladó családi házak aránya

25 millió forint alatt a teljes kínálatot figyelembe véve!

…de összegzésül, azoknak is, akiket nem nagyon érdekelnek a számok! Egyre fogy a levegő az ingatlanpiacon a belépő kategóriás ingatlanok háza táján. Egyre kisebb a kínálat 25 M Ft alatt és egyre magasabbra húzódik az ingatlanvásárlási belépési pont. Hiteltermékekhez egyre nehezebben férünk hozzá, amik tovább lassítják a piacot.

Mindenképpen izgalmas időszak elé nézünk ingatlanügyileg….

 

Amennyiben nem akar lemaradni a legfontosabb ingatlanpiaci infromációkról csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz:  Nyíregyháza - ingatlantulajdonosok

....vagy szakmai Facebook oldalam köveztőihez: Horváth Géza - Nyíregyháza