Ingatlanvásárlás esetében az egyik örök kérdés, hogy használtat vagy új építésűt vásároljunk.
Megpróbálok néhány szempontot felsorolni mindkettő mellett. Egyikről sem szeretnék lebeszélni senkit. Nem szembeállításként, inkább mindkét oldal előnyeinek a kiemelésével szeretnék érvelni a két kategória mellett.


A következőkban az új építésű ingatlanok vásárlása mellett szóló érvek érkeznek: 


1. Naprakész, hatályos technológia, éppen ezért jobb minőségű épületek: Az új építésű lakások általában jobb minőségű anyagokból épülnek, és a legújabb építési szabványoknak megfelelően készülnek. Ez biztosítja a lakás hosszú élettartamát, fenntarthatóságát, kényelmét és csökkenti az épületi karbantartási költségeket.


2. Garancia és jótállás: Az új építésű lakások általában garanciával és jótállással rendelkeznek, így a tulajdonosok biztosak lehetnek abban, hogy az épület minősége megfelelő, és az építő vállalja az esetleges felmerülő hibák javítását.


3. Költséghatékonyabb karbantartás: Az új építésű lakásokban a javítási, karbantartási és felújítási költségek általában alacsonyabbak és később jelentkeznek, mint a régebbi épületekben, így hosszútávon jelentős megtakarítást eredményezhetnek.


4. Könnyebb igényre szabhatóság: Az új építésű lakások kialakítása általában rugalmas, és az építők hajlandóak az ügyfelek egyedi igényeit is figyelembe venni. Ez lehetővé teszi a lakás pontosabb testre szabását, például a szobák elrendezésének vagy a burkolatok minőségének, típusának módosítását.


5. Energiahatékonyság: Az új építésű lakások általában energiahatékonyabbak, mint a régebbi épületek. Az épületek energiatudatos kialakítása, például az új technológiájú anyagok használata, a jó szigetelés, a korszerű nyílászárók és a modern fűtési rendszerek használata csökkentheti az energiafelhasználást, és ezáltal a lakás fenntartási költségeit is.

Sokan sokfélék vagyunk, sorolhatnám még az okokat és biztosan Ön is tudna még további érveket sorolni az új építésű ingatlanok vásárlása mellett, de úgy gondolom, hogy a fent felsorolt érvek minden vásárlót érintenek


Úgyhogy új építésű lakás vásárlására fel!:-)